*

kuvainraastaja Ihanan tympeitä näkökulmia.

Kulttuuriperintö

Malmin lentoasema, Faron sopimus ja perustuslakivaliokunta

Perustuslakivaliokunta on nyt käsitellyt Lex Malmi-asiaa perustuslain kannalta. Lausuntoa tai lausunnon evästyksiä odotetaan 24.10.2017. Perustuslakivaliokunta on valiokunnista epäpoliittisin, vaikka Suomessa koostuukin poliitikoista.

Piirteitä Kuusamon identiteetistä historiantutkimuksen valossa

Tutkimusmetodini poliittisen historian tutkimuksessani on lähtökohdiltaan ranskalaisen Andre Siegfriedin 1913 valmistunut pienryhmätutkimus, jossa haastattelemalla selvitettiin ihmisten poliittista käyttäytymistä. Saksalainen Rudolf Heberle käytti (1918–1932) sosiaalisen ekologian menetelmää Schleswig-Holsteinissa tarkastellen sosiaalisia ja taloudellisia ilmiöitä maantieteelliseltä pohjalta ja vertaili äänestystuloksia väestön taloudelliseen ja sosiaaliseen rakenteeseen.

Pisara-rata sai uuden propagandistin

VR:n tuoreen toimitusjohtaja Rolf Janssonin mielestä Pisara-rata tulee ehdottomasti rakentaa, koska ”se on koko Suomen projekti”. Helsingin Sanomien haastattelun mukaan raiteiden välityskyvyn lisääminen ei riitä, ja siksi ratkaisun on oltava Pisara-rata. 

Uhanalainen Malmin lentoasema suojeltava kulttuuriympäristönä

Jo 1980-luvulla ylipormestari Raimo Ilaskivi pienlensi Helsingin kaupungin yläpuolella tähyillen, josko sieltä löytyisi rakentamiseen soveliasta tonttimaata. Myöhemmin kaupungin vihervasemmisto löysi sitä Ilaskiven nousu- ja laskeutumiskentältä, Malmin lentoasemalta.

Pisara jäätyi – eikös jo haudatakin?

Hallitus julkisti tällä viikolla luettelon kuluvalla hallituskaudella rahoitettavista liikennehankkeista. Niitä ovat Luumäki – Imatra -rataosuuden kehittäminen, valtatie 4:n parannus välillä Oulu – Kemi, valtatie 5:n parannus välillä Mikkeli - Juva, valtatie 12:n parannus (Lahden eteläinen ohikulkutie), Raide-Jokeri Helsingissä ja Espoossa, Tampereen raitiotie ja nopean ratayhteyden suunnittelu välillä Helsinki – Turku.  

Kiinteistöjalostuksesta Malmin lentoaseman pelastaja

Olen aiemmin kirjoittanut siitä, kuinka Malmin lentoaseman tuhoamisvimmassa on jotakin hämärää, eikä asiasta täällä kirjoittava kaupunginvaltuutettu vaivaudu edes kiistämään moista tosiseikkaa.

Pisara Malmia

Pisara-rataa koskevassa blogissaan muuan helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu toteaa:

”Onkin toivottavaa, että hallitusneuvottelijat sopivat jo kulisseissa tasapainoisen ja järkevän aluepoliittisen kokonaisuuden, jossa on kristallinkirkkaana mukana Helsingin seudun kasvun ja menestymisen mahdollisuuksien turvaaminen.”

Kulunut vuosi oli Kalevalan vuosi

    "... Kalevalalla on ollut suuri merkitys suomalaisen kansallistunteen luojana. Kansallisuusaatteen syntyhetki oli silloin, kun Suomen älymystö havahtui siihen, että meillä on oma historia. Siihen asti meillä oli ollut vain Ruotsin historia.

Miksi 4.9. ei ole liputuspäivä – Matti Pohdon muisto elää, vai elääkö?

Miksi 4.9. ei ole liputuspäivä – Matti Pohdon muisto elää? * Motto: "MINKÄ TURUN PALO TUHOSI SUOMEN KIRJALLISUUTTA SEN MATTI POHTO KERÄTEN PELASTI" Saako Matti Pohto oman lipustuspäivän? * Lue lisää kommentaarista...;

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä