*

kuvainraastaja Ihanan tympeitä näkökulmia.

Presidentinvaalit 2018

Suomen politiikantoimittajia ei kiinnosta Saksa eikä EU:n tulevaisuus

Suomen medialta menee suurin osa Saksan poliittisista uutisista sivu suun. Meillä seurataan ja kirjoitetaan Britannian ja Ranskan politiikasta paljon enemmän kuin Saksan.

Onko Saksa niin vaikea, ettei edes yritetä?

Viimeksi tämän huomasi eilisiltana, kun seurasi netistä median live-seurantaa MTV3:n presidentinvaalikeskustelusta Kallion kirkossa.

Mikä ergebnis?

Viihdettä vai asiaa?

Mari K. Niemi on ollut mukana YLE:n vaalitenteissä kommentoimassa presidenttikandidaattien puhetta. Puheitten ruotiminen näyttää keskittyvän puhujien esiintymiseen ja tai paremminkin kommentaattorin mielikuvaan siitä. Niemi puolustelee tätä näkökulmaa Suomen kuvalehden kolumnissaan mm. "Aika usein kuulee harmiteltavan sitä, miksi viestinnälle annetaan politiikkaa arvioitaessa niin suuri merkitys.

Presidenttiehdokkaiden turvallisuuspolitiikkaa YYA-Suomen argumenteilla

Eilen MTV3:n presidentinvaalitentissä nähtiin erittäin aktiivista debattia ehdokkaiden välillä eikä Sauli Niinistön haastajista ollut pulaa. On ehkä hieman valitettavaa, että ehdokkaat ovat "heränneet" vasta nyt kun vaaleihin on enää viikko aikaa mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

8 hyvää syytä äänestää - näistä tuli sittenkin kunnon vaalit

Kävin eilen antamassa ääneni ennakkoon Lohjan Citymarketissa kauppareissulla.

Se oli helppoa, ei tarvittu kuin ajokortti ja päätös, kenelle presidenttiehdokkaalle äänensä antaa. Toimitus oli ohi muutamassa minuutissa.

Olen siis yksi noin miljoonasta suomalaisesta, jotka ovat äänensä näissä vaaleissa tähän mennessä antaneet. Äänestysprosentti on tätä kirjoitettaessa 25 prosentin luokkaa ja huomisen jälkeen todennäköisesti jo yli 30.

Onko vihapuhe sananvapautta?

Minusta vihapuhe ei kuulu sananvapauden piiriin.

Minusta se on onnetonta keskustelun rajoittamista siis vihapuhe.

Kestäisikö persut heitä tai heidän ehdokastaan kohtaan kohdistuvan vihapuheen, epäilen vahvasti. He muutenkin loukkaantuvat kaikesta kritiikistä, jota heitä kohtaan annetaan.

Mielipiteitä? 

Pitäisikö vihapuhe sallia?

 

 

Perussuomalaiset hyödyntävät sosiaalista mediaa

Persut ottivat somen ilmaherruuden kirjoitti Karjalaisen toimittaja Jyrki Utriainen kolumnissaan 20.1.2018. Minäkin olen nähnyt Facebookissa ja verkkolehdissä Laura Huhtasaaren mainoksia. Lisäksi hänestä kirjoitetaan koko ajan uutisia. Viimeisin on tämä plagiointigate.

Suunnanmuutosvaalit - Paavo presidentiksi

Presidentinvaalien lähtökohta on se, että Sauli Niinistön linjoilla tärkeissä EU- ja euroasioissa ovat kaikki muut ehdokkaat paitsi Paavo Väyrynen ja Laura Huhtasaari. Seuraavassa hiukan perusteita omalle valinnalleni.

Sauli Niinistön kannatus jatkanee laskuaan!

Kyllä ne äänestäjät varmasti jossain määrin nyt harmittelevat jotka ovat käyneet jo ennakkoon äänestämässä istuvaa presidenttiä Sauli Niinistöä. Tai niin no, eivät varmasti kaikki mutta uskon, että noita harmittelijoita on tuohon joukkoon tullut kohtuullinen määrä lisää eilisen YLEn uutisen jälkeen.

EU:n osavaltion, YK:n vai Suomen presidentti?

Mikä on se tärkein kriteeri tasavallalle presidenttiä äänestäessä?

Voi olla maallikolle vaikea arvioida ulkopoliittisten kantojen sävyeroja, varsinkin kun keskivertosuomalainen usein ujostelee itselleenkin omia mielipiteitään ja korostaa asiantuntemattomuuttaan. Aika monta kertaa olen saanut kuulla koulutetuiltakin, etteivät tee päätöstään poliittisin perustein, koska hänen ehdokkaallaan varmasti on sellaista "sisäpiiritietoa" jota hänellä itsellään ei ole, joten asiaa on sitten turha edes miettiä.

Minä äänestin Lauraa

Joku kuvittelee tuntevansa minut, ja toteaa, että se oli odotettavissa. Se oli todellakin odotettavissa, koska toimin tässä suhteessa oman vakaumukseni mukaan ja uskallan tehdä sitä julkisesti. Aatteellisesti olen aina ollut lähempänä kokoomusta kuin perussuomalaisia, mutta mikään ei ole mustavalkoista edes presidentin vaaleissa.

Rooman keisari Marcus Aurelius sanoi kerran: "The object of life is not to be on the side of the majority, but to escape finding oneself in the ranks of the insane."

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä